Programul de Asistență Comunitară

Alături de parteneri și voluntari, Fundația Prison Fellowship România sprijină dezvoltarea a 24 de comunități defavorizate. Programul nostru de asistență a fost gândit pentru a identifica și a aborda în mod concret și eficient problemele acestora. Situația comunităților vulnerabile este cauzată de mulți factori: sărăcie, foamete, șomaj, stare de sănătate precară, lipsa accesului la servicii medicale, marginalizare, abandon școlar, lipsa educației și violență. Aceste provocări sunt cauzele pentru care, deseori, o comunitate vulnerabilă se confruntă cu un risc crescut de infracționalitate și cu excludere socială. Misiunea noastră este să oferim un sprijin concret pentru aceste comunități, să contribuim activ la dezvoltarea lor, dar și să combatem marginalizarea și excluderea socială.

În cadrul acestui program de asistență, oferim periodic următoarele donații: alimente de bază, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, medicamente, sprijin medical, mobilier și alte bunuri care pot fi de ajutor. Astfel de donații sunt direcționate și către școli și organizații non-profit partenere care activează în aceste de comunități. Acoperind nevoile de bază ale persoanelor și familiilor care fac parte din comunitățile vulnerabile, ne asigurăm că susținem în mod concret o dezvoltare concretă, durabilă și sustenabilă. Suntem mereu gata să punem umărul la dezvoltarea comunității noastre, oferind șansa la o viață mai bună pentru cei mai vulnerabili oameni.

Obiective/ Rezultate:

  • Asigurarea unui suport material de bază pentru asigurarea nevoilor comunităților vulnerabile: îmbrăcăminte, alimente, rechizite.

 

  • Oferirea de asistență socială pentru accesarea serviciilor specifice destinate persoanelor vulnerabile.
  • Stimularea alfabetizării, a educației și a rezultatelor bune. Prin sprijinul material oferit, sprijinim copii cu risc de abandon școlar și susținem educația. De asemenea, răsplătim și susținem performanța școlară prin premii, prin recunoașterea efortului și prin apreciere

 

  • Oferirea de asistență medicală și medicație gratuită pentru beneficiari prin implicarea voluntarilor specializați (medici, farmacisti, asistenti medicali)
  • Prevenirea faptelor anti-sociale si oferirea unui sprijin pentru dezvoltarea sustentabilă a acestor comunități. Prevenția este o parte importantă a misiunii noastre. Deoarece multe dintre aceste comunități defavorizate se confruntă cu un risc ridicat de infracționalitate, prin acțiunile și proiectele noastre ne dorim să diminuăm acest risc și să punem umărul la clădirea unei comunități sigure.
  • Informarea și sensibilizarea publicului cu privirea la problemele comunităților defavorizate.

Activități:

Analiza periodică a situației comunității din punct de vedere economic și social.

Organizarea campaniilor de donații periodice.

Colaboararea consecventă cu partenerii locali.

Furnizarea de servicii sociale.

CONTACT
Tel: 0364 145 932
E-mail: office@pfr.ro

Adresă sediu administrativ:
Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 3,
Cluj-Napoca, jud. Cluj

 

copyright PFR 2022