Centrul de Incluziune Socială

În urma eliberării, multe persoane se confruntă cu dificultăți în a se reintegra în comunitate. Acestea pot include lipsa resurselor financiare, dificultate în a găsi un loc de muncă, sau chiar lipsa unui cămin. Nerezolvate, aceste dificultăți sunt deseori motivul pentru care ne confruntăm cu o rată ridicată de recidivă în rândul persoanelor eliberate din încarcerare.

De aceea, în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor, pregătim procesul de reintegrare în urma punerii în libertate, oferind servicii de tip rezidențial pentru o perioadă de 12 luni, în care persoanele puse recent in libertate sunt sprijinite în vederea integrării pe piața muncii, reluării legăturii cu familia, formării unui mediu de suport, completării studiilor, dezvoltării abilităților de rezolvare a problemelor și gestionare a resurselor, găsirii unei locuințe pe termen lung și renunțării la comportamentele anti-sociale.

Prin tot ceea ce facem, speranța și dorința noastră este să vedem familii reunite, persoane restaurate și schimbate, persoane reintegrate care muncesc și susțin comunitatea.

Obiectivele ale Centrului de Incluziune Socială includ:

  • Asigurarea nevoilor de urgență (cazare, hrană și îmbrăcăminte, înscrierea în sistemul de sănătate, asigurarea de medicamente)
  • Asistență socială
  • Consiliere profesională, formarea abilităților care sa permită adaptarea la solicitările de pe piața muncii
  • Facilitarea accesului pe piața muncii prin susținerea lor în găsirea unui loc de muncă
  • Suport psihologic, spiritual și emoțional.

CONTACT
Tel: 0364 145 932
E-mail: office@pfr.ro

Adresă sediu administrativ:
Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 3,
Cluj-Napoca, jud. Cluj

 

copyright PFR 2022