Programul Rețeaua Îngerilor

În România, peste 13.000 de copii au cel puțin un părinte care este încarcerat.

Copiii ai căror părinți se află în penitenciar sunt victime colaterale, marginalizați, neglijați de către societate și de către autorități. Deși nu sunt vinovați pentru situația în care părinții lor se află, acești copii sunt adesea cei care suportă consecințe nedorite. Lipsindu-le grija și afecțiunea de care au nevoie, aceștia se confruntă de multe ori cu marginalizare, cu traume, cu sărăcie, cu nesiguranță, cu abandon școlar, cu adicții și cu teamă.

Impactul pe care separarea de părinți îl are asupra comportamentului și emoțiilor copiilor nu poate fi neglijat. Mulți dintre ei se confruntă cu nevoi care sunt un risc real pentru dezvoltarea, bunăstarea și viitorul acestor lor.

Fiind conștienți de această situație, prin programul Rețeaua Îngerilor ne-am propus să aducem o fărâmă de speranță și bucurie, acordând sprijin material, emoțional și spiritual pentru copiii și familiile persoanelor încarcerate în penitenciare din Transilvania. Dacă în 2009 am început să ajutăm un număr de 400 de copii, astăzi peste 10.000 mii de copii primesc cu ocazia Sărbătorilor pachete ce conțin alimente, haine, încălțăminte, îmbrăcăminte, jucării și rechizite. Prin munca depusă împreună cu partenerii și voluntarii noștri ne asigurăm că acești copii nu sunt uitați, abandonați sau dați la o parte.

Suntem statornici în misiunea noastră de a colabora și de a lucra împreună pentru comunitate. Astfel că, alături de biserici și de organizații non-profit, de parteneri și de voluntari locali, încercăm să ajungem la câți mai multi copii aflați în astfel de situații. Suntem recunoscători pentru sprijinul pe care îl primim în misiunea noastră de fi alături de acești copii. Fără ajutorul oamenilor dedicați din jurul nostru, nu am reuși să ajungem la cei care au cea mai mare nevoie de ajutor. Datorită acestei colaborări, avem posibilitatea să derulăm și proiecte de asistență pentru familiile persoanelor încarcerate, oferind suport material, psihologic și moral pentru aceste familii pe tot parcursul anului.

Credem că astfel putem să atenuăm impactul pe care lipsa părintelui, sau în unele cazuri a ambilor părinți, îl aduce asupra copiilor. Credem că este posibil să vedem familii restaurate și copii în al căror viitor se întrevede speranță. Credem că putem aduce un zâmbet și o fărâmă bucurie.

În cadrul centrului oferim sprijin prin următoarele acțiuni:

  • Adăpost
  • Hrană
  • Îmbrăcăminte
  • Consiliere
  • Asistență în găsirea unei locuințe
  • Facilitarea accesului la serviciile sociale de stat
  • Consolidarea legăturii cu familia și mediul de suport
  • Suport psihologic, spiritual și emoțional.

Rezultatele sunt reabilitarea și sprijinirea eficientă a persoanelor și familiilor care beneficiază de serviciile acestui centru.

CONTACT
Tel: 0364 145 932
E-mail: office@pfr.ro

Adresă sediu administrativ:
Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 3,
Cluj-Napoca, jud. Cluj

 

copyright PFR 2022