Programe în Penitenciare

Persoanele private de libertate sunt de multe ori marginalizate, uitate, date la o parte din comunitate, și uneori chiar din familiile lor. Percepția societății cu privire la persoanele încarcerate este adeseori una critică și descurajantă. Noi însă credem că fiecare persoană are demnitate și valoare, credem că schimbarea poate avea loc chiar și în cele mai complicate situații și credem în activități cu impact real în procesul de restaurare. Deoarece credem aceste lucruri, împreună cu voluntarii noștri, derulăm proiecte  suport în penitenciarele din România, munca noastră fiind cuprinsă din sprijin material, psihologic și spiritual.

Obiective

  • Pregătirea persoanelor încarcerate pentru eliberare.
  • Crearea unui cadru comunitar pentru reintegrare, prin colaborarea cu ANP, cu serviciile de probațiune, cu specialiști și cu alte instituții acreditate.
  • Sprijinirea familiilor persoanelor încarcerate, în special a copiilor.
  • Scăderea ratei de infracționalitate și de recidivă.

Împreună cu peste 250 de voluntari ne implicăm în 17 penitenciare, unde susținem programe cu teme socio-educative și spirituale. Aceste programe și activități includ mentorare, studii biblice, momente de rugăciune și proiecte acreditate de responsabilitate socială. Scopul acestora este de a veni în ajutorul persoanelor încarcerate prin încurajarea schimbării comportamentale, dar și de a pregăti reintegrarea lor în comunitate în urma eliberării. Putem astfel să oferim un sprijin în lupta cu anxietatea și depresia survenite în urma încarcerării, pregătind în același timp, într-un mod practic, procesul de restaurare și de reintegrare.

Un alt mod prin care ne implicăm este prin ajutorul material pe care îl oferim împreună cu partenerii noștri. Prin donarea de îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente neperisabile și articole de igienă, ne dorim să aducem un sprijin concret și sesizabil. În același timp, de-a lungul anului sprijinim familiile persoanelor încarcerate. Deseori, familiile care rămân în urmă se confruntă cu numeroase dificultăți materiale, emoționale și psihologice. În multe cazuri abandonul școlar și stigmatizarea copiilor sunt printre primele efecte ale încarcerării părintelui. Astfel că, împreună cu partenerii și voluntarii înscriși în programul nostru de asistență, oferim sprijin material și psihologic pentru aceste familii, de la hrană până la îmbrăcăminte, rechizite și jucării.

Sprijinul psihologic este de asemenea o parte importantă a programelor noastre de implicare în penitenciare. Acesta se realizează în colaborare cu psihologi și asistenți sociali, și cuprinde anchete sociale și programe de consiliere personală. Prin colaboararea cu personalul calificat, ne asigurăm că sprijinul oferit este unul de calitate, dar și că va avea un impact real și durabil pentru persoanele încarcerate.

Așa cum am menționat, unul dintre obiectivele noastre este și cel de a contribui la dezvoltarea sănătoasă a comunităților. Deoarece încurajăm restaurarea și reintegrarea în comunitate a persoanelor private de libertate prin programe și activități suport, susținem astfel scăderea ratei infracționalității, a ratei de recidivă și dezvoltarea unor comunități sigure, integre și puternice.

CONTACT
Tel: 0364 145 932
Fax: 0364 149 279
Mobil: 0754 089 350
E-mail: office@pfr.ro

Adresă sediu administrativ:
Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 3, Cluj-Napoca,
jud. Cluj

Adresă sediu administrativ:
Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 3, Cluj-Napoca,
jud. Cluj

 

copyright information here